Een TSA-slot op (handbagage) koffers is in het leven geroepen door de Transportation Security Administration (TSA). Deze Amerikaanse transportorganisatie vereist toegang tot bagage op elk gewenst moment; ook als de eigenaar niet aanwezig is. Om wel de mogelijkheid te hebben om jouw koffer af te sluiten zonder dat deze met geweld geopend hoeft te worden, heeft de TSA een standaard in het leven geroepen qua koffersloten namelijk: een TSA-slot.

Het voordeel van een TSA-slot is dat deze met een speciale sleutel geopend kan worden, zonder dat je koffer beschadigt. Deze sleutel wordt niet meegeleverd bij de koffer, maar is speciaal ontworpen door de Transportation Security Administration (TSA). Bagage sloten die geaccepteerd worden door de TSA bevatten een identificatiekenmerk in de vorm van een rode diamant. Deze rode diamant geeft aan dat het slot gekeurd is door Travel Sentry. Travel Sentry is de enige organisatie die in opdracht van de TSA de designs en TSA-sloten mag goedkeuren. Naast Amerika zijn er steeds meer landen die TSA-sloten vereisen op (handbagage) koffers. Uiteraard zijn Globeless handbagage koffers voorzien van een TSA-slot.

Globeless TSA-slot instellen – Stap voor stap

Standaard staat de code van het TSA-slot op een Globeless handbagage koffer op “000” ingesteld. Om dit te kunnen wijzigen naar een code naar eigen keuze dienen de volgende stappen uitgevoerd te worden:

  • Stap 1: Gebruik de open-knop aan de linkerkant om de ritsen los te maken
  • Stap 2: Pak een pen (of een ander puntig voorwerp) en houdt het rode knopje ingedrukt aan de rechterkant van de cijfers
  • Stap 3: Stel nu de cijfercode in naar keuze (in het filmpje is dit “111”), blijf hierbij het rode knopje met de pen ingedrukt houden
  • Stap 4: Na invoer van de cijfercode naar keuze kunt u de ritsen weer vastmaken en de gekozen code gebruiken.
  • Stap 5: Om te checken of uw nieuw gekozen cijfercode werkt, kiest u een willekeurig getal (met de ritsen nog dicht), probeert u het slot te openen (dat lukt dan niet). Stel nu uw zelf gekozen cijfercode weer in en “voila” de ritsen gaan open met uw eigen code.

Wil jij een Globeless handbagage koffer met TSA-slot kopen? Ga dan direct naar bol.com en ontvang hem de volgende dag thuis.

Scroll naar boven